• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Tworzenia: Blog o Two

Dokonując zakupów w okazałym supermarkecie, co niemalże jest potrzebnym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, widzimy przeróżne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie gigantyczny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – więcej na domenie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego konsumowania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości perfekcyjne dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, które mają owocny wpływ na nasz układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy wyłącznie ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa stereotypowego, pszennego bądź żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego żadnych wartości.

1. Czytaj dalej

2. Przeczytaj to

Pasja na Pierwszym Miejscu: Twórcze Inspiracje

Categories: Hobby

Comments are closed.