• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Problematyka zdrowia psychicznego w okresie okołoporodowym.

Dopełniając zakupów w potężnym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy różnorodne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie kolosalny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doborowe dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, które mają korzystny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa niejednokrotnie wykorzystują takie triki, że dodają do pieczywa pospolitego, pszennego czy też żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.

1. Poradnik

2. Przeczytaj więcej

3. Metody

4. Link

5. Sposoby na

Categories: Zdrowie

Comments are closed.